Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Μετά τα δρομολογια του ΟΣΕ και η ΔΕΗ θα κατεβει το τραίνο ;

Όταν συμβαίνει ξανά, μια ακόμα συρρίκνωση δημόσιας υπηρεσίας τέτοιου μεγέθους το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι . Γιατί τότε δίκαια θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αναλωνόμαστε σε ατέρμονες ‘ανταλλαγές απόψεων και προτάσεων ‘ και μέχρι εκεί. Το να συρρικνωθεί ή αποχωρήσει το συγκεκριμένο τμήμα της ΔΕΗ μπορεί πρακτικά να μην σημαίνει τίποτα και να έχει αποκαταστάσιμη λύση. Έχει όμως τεράστια σημειολογική βαρύτητα. Σημαίνει ότι το bussines plan της εταιρίας εκτιμά συρρίκνωση του προϊόντος του τόπου ,και όχι ανάπτυξη που χρειαζόμαστε. Σημαίνει ότι η οικονομική προοπτική και άποψη της πολιτείας για την περιοχή είναι απαξίωση Σημαίνει ότι ο εμποροεπαγγελματικος κόσμος πού έχει εντοπίσει προ πολλού το πρόβλημα της οικονομικής συρρίκνωσης και της πληθυσμιακής αποψίλωσης δικαίως διαμαρτύρεται .Σημαίνει ότι τα όσα εξαγγέλλονται από τις κυβερνήσεις που εκφράζουν το δήθεν ενδιαφέρον τους για την ακριτική ανάπτυξη είναι ψέματα. Το επιβεβαιώνουν οι πράξεις τους. Ακομα και στην προσφατη χαρτογραφιση των προτεραιοτήτων τουριστικης ανάπτυξης της χωρας από τον κυριο Σουφλια , ο βορειος Εβρος κρινεται ελάσσονος ενδιαφέροντος. Δηλαδη ουτε εναλλακτικό και χειμερινο τουρισμο μπορει να υποστηριξει η περιοχη μας κατά τη γνωμη τους . Βεβαια το ότι τον υποστηριζει με μεγαλη επιτυχια εδώ και χρονια η γειτονικη Βουλγαρια δεν σημαινει τιποτα . Δεν πρεπει όμως να συνεχιστεί αυτό .Δεν πρέπει να καθησυχάζει μερος των συμπολιτών μας η παραπλανητική εισοδηματικη τους δημόσια διασφάλιση και να δημιουργείται η αίσθηση ότι το θεμα δεν τους αφορα .Αφορα με βεβαιοτητα τα παιδια τους . Επειδη οι προθεσεις της πολιτείας για αναπτυξιακες πρωτοβουλιες είναι αδιαφορες , ας προβεί τουλαχιστον σε αρση των αντικινήτρων και επιχειρηματικων αντιξοοτήτων που λειτουργουν αθεμιτα και ανασταλτικα .
• Το ανοιγμα της βόρειας πυλης του Νομου ελέω Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποτελει γεωγραφικη παλιννόστηση και είναι μια καλη αρχη.Το να μετατραπείς από τελευταιο σπιτι του χωριου σε «περατσαδα «δεν είναι λίγο.
• Είναι καιρος να ανοιξει πληρως και η ανατολικη πυλη που είναι και τα λεφτα.Πρεπει να καταστεί εξίσου ευκολη η εισοδος επισκεπτών από την Αδριανουπολη , η οποια διαθετει μια τεραστια για τα μεγεθη του βορειου Εβρου ζητηση αγαθων και υπηρεσιων καταλληλη για να αναστρεψει το πτωτικο κλιμα , για το οποιο δεν μπορει και δεν θελει να κανει τιποτα η πολιτεία. ,.Δεν υπαρχει αντιστοιχο στην γνωστη ιστορια όπου η αστικη συγκέντρωση δεν σηματοδοτεί αναπτυξη.(Πως λεμε Αττική; )Η οικονομικη σημασια της Αδριανούπολης οσον αφορα το παρελθον και το μελλον του Βορειου Εβρου είναι δεδομενη και ιστορικα επιβεβαιωμένη .Επιπλεον η Ερωπαικη πραγματικοτητα δεν ευνοεί τη συνεχιση υπαρξης αναχρονιστικων αγκυλώσεων. Το καθεστως της δωδεκαννησου είναι ενας καλός μπούσουλας .Το οικονομικο οφελος θα είναι τεραστιο .Η πολυπολιτισμική βαση ,που για μας είναι γνωστη επι γενεών δεν πρεπει να προβληματιζει κανενα ν στη αναληψη πρωτοβουλιων.
• Η πληρης επιδοτιση κοστους εργασιας είναι πολύ σημαντικο μετρο διπλης βαρυτητας χωρις ιδιαιτερο κοστος για τον κρατικο κορβανά :ενισχύει την καθαρη θεση των επιχειρησεων από τη μια και συγκρατει το ανθρωπινου δυναμικο στον τοπο του από την άλλη .Ευκολα και απλα.
• Η φορολογικη απαλλαγή ως μετρο εφαρμογης στη μεθοριο είναι πολύ παλιο και εφαρμοσμενο για να χρήζει αναλυσης. Το θεμα είναι να το θυμηθεί η πολιτεια .Ομοιως και το θεμα του φορου προστιθεμενης αξιας που σε ένα τετοιο περιβαλλον χανει το νοημα του.Ποια προστιθεμενη αξια και ποια η κινητικοτητα υπηρεσιων και εμπορευματων .Η μονη εντονη κινητηκοτητα που παρατηρείται είναι των καυσιμων σε ένα μακρυ χειμώνα που αποτελειώνει οικονομικα τα νοικοκυρια μας ,και αντιμετωπιζεται με ισους ορους με περιοχες της χωρας που δεν εχουν καν κεντρικη θερμαση.(Δεν μπαινουμε στο θεμα του φυσικου αεριου γιατι ποναει πολύ )
Λιγα και απλα εινα αρκετα για αρχη ,για να δειξει η πολιτεία , ότι με την απουσια των εργων της δεν εχει ξεγραψει αυτό το θαυμασιο κομματι του Ελληνισμου που στα δυσκολα σταθηκε στη χωρα ως πλυθυσμιακη δεξαμενη και που δεν υπάρχει γενιά που δεν εχει παρει μερος σε καποια κριση ή παρ’ ολίγο εμπολεμη κριση ,οποτε αυτό χρειάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: